User Tag List

Results 1 to 19 of 19
  1. #1
    jlaudio12's Avatar
    jlaudio12 is offline Apprentice Mauldropper DX Numbers: 200 Home Channel: 38lsb 38 AM
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    mile 36 alaska highway
    Radio
    House - emporer 5010 With a F500 Base Tube amp 1-feeding 4 I can hit 700wat
    Posts
    189
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Can I replace 6lq6 tubes with 6jf6 tubes

    Last edited by jlaudio12; 11-28-2009 at 09:07 PM.
    Radio Canada 2002 Mile 36 Alaska:mad2: The Colder it Gets The More power I run:eek:

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    in da hood
    Posts
    948
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    upon a very quick glance the pinout seems the same, what are the heater requirements for both tubes?

    Hated for being the postman of truth

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    in da hood
    Posts
    948
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    looks like they both require 6.3v but the 6lq6 needs 2.3 amps and the other one you mentioned needs 1.6 amps. makes me wonder if the output is lower or the gain is lower. I didnt read the data sheet any further. if the filament supply is un regulated it might not have as much of a load on it and it might be at too high a voltage. i guess it depends on the amp. try it and see what happens.

    Hated for being the postman of truth

  4. #4
    jlaudio12's Avatar
    jlaudio12 is offline Apprentice Mauldropper DX Numbers: 200 Home Channel: 38lsb 38 AM
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    mile 36 alaska highway
    Radio
    House - emporer 5010 With a F500 Base Tube amp 1-feeding 4 I can hit 700wat
    Posts
    189
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ok i'll do it I'll order up some tubes and try it. I have a Firebird f500 with 2 blown tubes. so im going to try them
    Radio Canada 2002 Mile 36 Alaska:mad2: The Colder it Gets The More power I run:eek:

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Radio
    Castoff junk from mic to antenna.
    Posts
    3,206
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by linearone View Post
    looks like they both require 6.3v but the 6lq6 needs 2.3 amps and the other one you mentioned needs 1.6 amps. makes me wonder if the output is lower or the gain is lower. I didnt read the data sheet any further. if the filament supply is un regulated it might not have as much of a load on it and it might be at too high a voltage. i guess it depends on the amp. try it and see what happens.
    Lower filament emission is a sure sign of a tube with less capability as you wondered.

  6. #6
    jlaudio12's Avatar
    jlaudio12 is offline Apprentice Mauldropper DX Numbers: 200 Home Channel: 38lsb 38 AM
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    mile 36 alaska highway
    Radio
    House - emporer 5010 With a F500 Base Tube amp 1-feeding 4 I can hit 700wat
    Posts
    189
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Allright thanks I when the tubes come in the mail. I will respond and let you now what i get.

    stock
    6lq6 i seen 500 watts Bird in SSb
    and am 200 watts bird.


    See what the new tubes do,
    Radio Canada 2002 Mile 36 Alaska:mad2: The Colder it Gets The More power I run:eek:

  7. #7
    wiretwister's Avatar
    wiretwister is offline Pro Mauldropper DX Numbers: 383 Home Channel: Several
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Backwoods Ga.
    Radio
    257, Icom, Tricked out 29 , Heathkit, XForce just to name a few..
    Posts
    1,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It think the tube is about a inch shorter, will put out about half the wattage and less tube life.....Dang I just sold 15 6lq6's on ebay......thats funny, I just sold a firebird 500 also.

    Now you will have a firebird 250......

    Wire

  8. #8
    jlaudio12's Avatar
    jlaudio12 is offline Apprentice Mauldropper DX Numbers: 200 Home Channel: 38lsb 38 AM
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    mile 36 alaska highway
    Radio
    House - emporer 5010 With a F500 Base Tube amp 1-feeding 4 I can hit 700wat
    Posts
    189
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    firebird 250 that works lol
    Radio Canada 2002 Mile 36 Alaska:mad2: The Colder it Gets The More power I run:eek:

  9. #9
    mauldropper's Avatar
    mauldropper is offline Apprentice Mauldropper Home Channel: Bowl!!
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dropperville
    Radio
    Step on up and find out!!!
    Posts
    203
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    If I recall I used to use 6km6 for cheap replacements. Been yrs since Ive meesed with those but after looking up a 6jf6 it's a replacement tube for the 6km6. The 6km6 was a shorter tube and plate cap was smaller and had to crunch in the spring caps so they would fit. Wattage wise wasn''t drasticly lower then the 6lq6, wasnt as low as half the output.
    Let me know whatcha come up with, 22 steel turned me on to those 6km6s a log time ago and he's a hermit these days so I can't ask him for the info...If those were 6km6s I used back in the day then those 6jf6s will work..

    Dropper In the Corn!!!

  10. #10
    wiretwister's Avatar
    wiretwister is offline Pro Mauldropper DX Numbers: 383 Home Channel: Several
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Backwoods Ga.
    Radio
    257, Icom, Tricked out 29 , Heathkit, XForce just to name a few..
    Posts
    1,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Look up the tube data......you will see the output will be alot less......maybe not exactly half.......but a good bit.



    Wire

  11. #11
    mauldropper's Avatar
    mauldropper is offline Apprentice Mauldropper Home Channel: Bowl!!
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dropperville
    Radio
    Step on up and find out!!!
    Posts
    203
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 6km6

    Quote Originally Posted by wiretwister View Post
    Look up the tube data......you will see the output will be alot less......maybe not exactly half.......but a good bit.



    Wire
    Going by what ive seen not whats on paper. Dunno whats on paper im not going to look it up im not building one lol Some argue a 3-500zg cant do over 500 watts lol...

    Dropper

  12. #12
    wiretwister's Avatar
    wiretwister is offline Pro Mauldropper DX Numbers: 383 Home Channel: Several
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Backwoods Ga.
    Radio
    257, Icom, Tricked out 29 , Heathkit, XForce just to name a few..
    Posts
    1,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Im not arguing......just stating facts..........
    Why would anyone say only 500 from a 3-500Z ???????????????

  13. #13
    mauldropper's Avatar
    mauldropper is offline Apprentice Mauldropper Home Channel: Bowl!!
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dropperville
    Radio
    Step on up and find out!!!
    Posts
    203
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default tubes

    Quote Originally Posted by wiretwister View Post
    Im not arguing......just stating facts..........
    Why would anyone say only 500 from a 3-500Z ???????????????
    Because there dinks and don't know any better hahahaha Ive had that conversation on more then one occassion to the point I wont even reply to that...Same as DB gain claims on antennas, you could argue till the Jesus comes back on that with some.

    Ref the 6km6s, Im sure your right whats on paper, I just recall changing out firebird 500s and k500s, and other boxes that take 6l6qs and the power vs whatcha lost wasnt that bad. Slap them in retune tank and go...Hell put a bird 43 with a 500 watts slug on a box that uses 6lq6s and the man running a dosy meter on that type of box get his feelings hurt quick, and that's with out changing the tubes over to 6km6s lol

    Your friend in the corn!!!!

  14. #14
    wiretwister's Avatar
    wiretwister is offline Pro Mauldropper DX Numbers: 383 Home Channel: Several
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Backwoods Ga.
    Radio
    257, Icom, Tricked out 29 , Heathkit, XForce just to name a few..
    Posts
    1,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Dosy......Ha !! I know thats right, along with several others.


    Wire

  15. #15
    Join Date
    May 2010
    Radio
    cobra148gtl
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Red face ive got 12 6lq6

    my box has 6 of 6jf6s can i put 6lq6 in there place

  16. #16
    Join Date
    May 2010
    Radio
    cobra148gtl
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i would like the 6lq6 s to work in it the 6jf6 s are bad

  17. #17
    Join Date
    May 2010
    Radio
    cobra148gtl
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    if any one knows if this would work email me plz thanks

  18. #18
    wiretwister's Avatar
    wiretwister is offline Pro Mauldropper DX Numbers: 383 Home Channel: Several
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Backwoods Ga.
    Radio
    257, Icom, Tricked out 29 , Heathkit, XForce just to name a few..
    Posts
    1,604
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Yes, My book says they will work, but they are taller.

    Wire

  19. #19
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Metro Chicago, IL
    Radio
    Junk
    Posts
    17,915
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by cobra310 View Post
    my box has 6 of 6jf6s can i put 6lq6 in there place
    If you have (12) 6LQ6's, and they are all good, I would suggest selling them all, and buy yourself a more modern amp !!!

Similar Threads

  1. tubes
    By Captain Morgan in forum Base Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-08-2009, 07:37 PM
  2. dude making homemade glass tubes
    By BOOTY MONSTER in forum Base Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 06-14-2009, 02:34 PM
  3. Pills vs steel tubes
    By backwoods in forum Base Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 06-07-2009, 09:48 PM
  4. A Little Fun With Fluorescent Tubes & A Destroyer Amp
    By MrFixIt in forum Mobile Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 03-14-2009, 03:25 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •